5 Μεγάλες κατασκευές που έχουν εξαφανιστεί αλλά συνεχίσουν να μας εντυπωσιάζουν.

71

Και ποιος δεν έχει ονειρευτεί να κάνει ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο όπου θα μπορούσε να επισκεφθείτε κάποια από τα θαύματα του κόσμου που δεν υπάρχουν πια . Έτσι σήμερα θα σας ταξιδέψουμε εμείς σε μερικές από τις μεγαλύτερες κατασκευές που σήμερα δυστυχώς δεν υπάρχουν.

Δείτε τις φωτογραφίες:

1. Κολοσσός της Ρόδου

Ο Κολοσσός χτίστηκε από τους κατοίκους του νησιού της Ρόδου προς τιμήν του θεού Ήλιου , ο οποίος είχε παραδοθεί μετά από μια φοβερή πολιορκία. Τα χρήματα για την κατασκευή του προέρχονταν από την πώληση όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού που εγκαταλείφθηκε από τους πολιορκητές του Δημήτριου του Πολιορκητή. Άρχισαν να οικοδομείτε το 292 π.Χ. και πήρε 12 χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί . Ήταν φτιαγμένο από χαλκό με έναν σκελετό σιδήρου και είχε διάσταση 32μ. Είχε ανεγερθεί στην είσοδο προς το λιμάνι της Ρόδου, αλλά δυστυχώς «έζησε» για 60 χρόνια μόνο πριν καταστραφεί από σεισμό.

%image_alt%

Δεν  υπάρχουν συντρίμμια στο νησί, είναι επειδή ένας Σύρος έμπορος το  654 μ.Χ., τα αγόρασε από τους Άραβες, που είχαν εισβάλει στο νησί. Ο έμπορος χρειάστηκε 900 καμήλες για να τα πάρει από εκεί.

2. Κρεμαστοί Κήποι της Βαβυλώνας

Η πόλη Babiolonia είναι αυτό που σήμερα αποκαλούμε Ιράκ . Ήταν η πρωτεύουσα της Βαβυλωνιακής Αυτοκρατορίας .  Από τον Βασιλιά Ναβουχοδονόσορα του Β  χτίστηκαν οι κρεμαστοί κήποι  προς τιμήν της συζύγου του Αμίτη μεταξύ 605 και 562 π.Χ. Κατά περίεργο τρόπο εκεί δεν υπάρχει καμία φυσική απόδειξη της ύπαρξης αυτών των υπέροχων κήπων , είναι γνωστοί μόνο από τις αρχαίες ιστορίες.

%image_alt%

Κατά το έτος 539. Η πόλη εγκαταλείφθηκε μετά την περσική κατάκτηση και οι κήποι αν υπήρχαν πραγματικά χάθηκαν για πάντα. Τα σχέδια και τα μοντέλα που αντιπροσωπεύουν τους κήπους είναι μια αναπαράσταση που βασίζεται πάνω στα ερείπια ενός παρόμοιου κήπου.

3. Το Άγαλμα του Δία στην Ολυμπία

Αν ζούσατε το 443 π.Χ. και ταξιδεύατε στην Ολυμπία στη νότια Ελλάδα , θα ήσασταν σε θέση να δείτε ένα από τα καλύτερα έργα που μας λείπει σήμερα: το άγαλμα του Δία . Το γλυπτό που ήταν 13 μέτρα σε ύψος και ήταν ένα έργο του Φειδία .

%image_alt%

Στην κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν πολύτιμα υλικά , όπως ελεφαντόδοντο και χρυσό. Αντιστάθηκε μέχρι την εισβολή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας που καταστράφηκε.

4. Το Μαυσωλείο της Αλικαρνασσού

Το Μαυσωλείο της Αλικαρνασσού ήταν ο τάφος της βασίλισσας Αρτεμισίας ΙΙ της Καρίας αφιερωμένο στον άντρα και τον αδελφό της Μαυσώλου . Χτίστηκε μεταξύ 353 και 350 π.Χ., στην Αλικαρνασσό δλδ στην σημερινή Τουρκία και εκείνη την εποχή ήταν ένα μικρό βασίλειο της Μικράς Ασίας που ανήκε στην Περσική Αυτοκρατορία.  Ήταν ένα θαυμάσιο μαυσωλείο που χαρακτηρίσει ένα πλούσιο τάφο. Είχε 45 μέτρα ύψος και χωριζόταν σε τέσσερις ορόφους διακοσμημένοι με ανάγλυφα από τους καλύτερους Έλληνες γλύπτες .

%image_alt%

Στην πόλη της Αλικαρνασσού υπάρχει ένα μουσείο όπου μπορείτε να δείτε τα ερείπια του περίφημου μαυσωλείου.

5. Οι Βούδες του Μπαμιγιάν

Τέλος θα αναφέρουμε άλλη μια μεγάλη κατασκευή που σήμερα έχει εξαφανιστεί από την βαρβαρότητα των Ταλιμπάν: Τους Μπαμιγιάν Βούδες στο Αφγανιστάν. Λαξευμένες στο βράχο Φο  από ψαμμίτη τοίχο και με ύψος 55 και 37 μέτρα, χτίστηκαν μεταξύ του V αιώνα και του VI AD . και έχουν μακρά προεδρία στο πάνω μέρος του Δρόμου του Μεταξιού.

%image_alt%

Το 2001, μετά από σχεδόν 1.500 χρόνια που βρισκόταν εκεί η κυβέρνηση του Αφγανιστάν, έστειλε Ταλιμπάν ισλαμιστές για να καταστρέψουν τα είδωλα αυτά καθώς θεωρήθηκαν αντίθετα προς το Κοράνι.

[via]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Loading...