15 αναπάντεχοι τρόποι που μπορείτε να μείνετε έγκυος.

0
211

Η κλινική καθηγήτρια μαιευτικής, γυναισογίας και αναπαραγωγικών επιστημών του Πανεπιστημίου του Γέιλ, Μέρι Τζέιν Μίνκιν αναφέρει μερικούς τρόπους σύλληψης, που δεν γνωρίζαμε και θα πρέπει να προσέχουμε, αν δεν θέλουμε να έχουμε μια αναπάντεχη εγκυμοσύνη.

#1 Το πpωκτικό.

Nickelodeon

Ναι, οι γυναίκες μπορούν να μείνουν έγκυος κατά την διάρκεια του πρωκτικού έρωτα. Πως γίνεται αυτό; Κατά την διάρκεια της συνουσίας, το σπέpμα δεν καταλήγει πάντα στο πίσω μέρος. Σύμφωνα με την Μίνκιν: «Ακόμα και αν διεισδύσει από τον πρωκτό, το σπεpματικό υγρό μπορεί να βρεθεί γύρω από το άνοιγμα του κόλπου.»

#2 Όταν ανοίγει το πρoφυλακτικό με τα δόντια.

Universal Pictures

Όταν βιάζεσαι και ανοίγεις το προφυλακτικό με τα δόντια, υπάρχει ο κίνδυνος πάνω στην βιασύνη να σκιστεί το προφυλακτικό, χωρίς να το καταλάβουμε.

#3 Τα προκαταρκτικά με εσώρoυχα.

NBC

H πιθανότητα εγκυμοσύνης με τα πρoκαταρκτικά, ακόμα και με εσώρουχα είναι πιθανή, αν και είναι σπάνια. Αυτό μπορεί να γίνει, αν το σπέpμα διαρρεύσει μέσα από το άνοιγμα του εσωρoύχου των αντρών ή το εσώρουχο της γυναίκας έχει σπρωχτεί στο πλάι, γεγονός, που επιτρέπει στο σπέpμα να φτάσει στον κόλπο.

#4 Μπορείς να μείνεις έγκυος, ακόμα και αν είσαι ήδη έγκυος.

Walt Disney

Αυτό είναι παράξενο και ασυνήθιστο, αλλά μπορεί να συμβεί και ονομάζεται πολλαπλή κύηση. Σύμφωνα με την Μίνκιν, αυτό συμβαίνει, όταν υπάρχει ήδη μια εγκυμοσύνη, αλλά δεν έχει σταματήσει η ωορρηξία. Το δεύτερο γονιμοποιημένο ωάριο εμφυτεύεται στα τοιχώματα της μήτρας με αποτέλεσμα μια δεύτερη εγκυμοσύνη.

#5 Η χρήση λιπαντικών με βάση το πετρέλαιο σε συνδυασμό με προφυλακτικά.

Flickr: edandeddie

Τα λιπαντικά με βάση το πετρέλαιο και τα προφυλακτικά δεν πρέπει ποτέ να συνδυάζονται. Τα περισσότερα λιπαντικά είναι ασφαλή στην χρήση τους μαζί με προφυλακτικά, εκτός από αυτά που έχουν ως βάση το πετρέλαιο, όπως η βαζελίνη. Σύμφωνα με την Μίνκιν, αυτού του είδους τα λιπαντικά μπορούν να υποβαθμίσουν την ποιότητα του λάτεξ και να δημιουργήσουν μικροσκοπικές τρύπες στο προφυλακτικό.

#6 Όταν κάνετε παιχνίδια στην μπανιέρα, ακόμα και αν δεν κάνετε έρωτα.

Fox

«Κάθε φορά που καταλήγει σπέpμα ή σπεpματικό υγρό γύρω από το αιδοίο, υπάρχει η πιθανότητα εγκυμοσύνης. Είναι σπάνιο, αλλά δεν είναι και απίθανο», αναφέρει η Μίνκιν.

#7 Μπορείτε να μείνετε έγκυος, ακόμα και αν παίρνεται τακτικά αντισυλληπτικά χάπια.

commons.wikimedia.org

Αν και μειώνει σε συντριπτικό ποσοστό, 99%, την πιθανότητα εγκυμοσύνης, ποτέ δεν είναι 100% αποτελεσματικό. Το ίδιο ισχύει και για άλλες αντισυλληπτικές μεθόδους. «Κάθε αντισυλληπτική μέθοδος έχει ένα μικρό ποσοστό αποτυχίας», αναφέρει η Μίνκιν.

#8 Όταν «βρώμικα» δάχτυλα διεισδύουν στον κόλπo.

amazon.com

«Αν έχει μόλις τελειώσει και έχει λίγο σπέpμα στο χέρι του, μπορεί αυτό να καταλήξει μέσα στον κόλπο», αναφέρει η Μίνκιν.

#9 Όταν δεν αφήνετε λίγο χώρο στην κορυφή του προφυλακτικού.

en.wikipedia.org

«Όταν δεν αφήνουμε λίγο χώρο στην κορυφή του προφυλακτικού, το σπέpμα μπορεί να ξεχυθεί από τις πλευρές», αναφέρει η Μίνκιν.

#10 Όταν κάνεις έρωτα με έναν άντρα που έχει κάνει βαστεκτομή.

20th Century Fox

Η βαστεκτομή είναι όπως κάθε άλλη μέθοδος αντισύλληψης, δηλαδή δεν είναι 100% αποτελεσματική. «Η βαστεκτομή δεν έχει άμεσο αποτέλεσμα, οπότε ο ουρολόγος συνιστά να γίνουν κάποιες εξετάσεις σπέpματος κάποιους μήνες μετά για να είναι σίγουρο το αποτέλεσμα», αναφέρει η Μίνκιν.

#11 Μπορείς να μείνεις έγκυος ακόμα και αν έχει κάνει απολίνωση των σαλπίγγων.

COUB

Ακριβώς, όπως η βαστεκτομή, έτσι και η απολίνωση των σαλπίγγων δεν είναι 100% αποτελεσματική. Το ποσοστό αποτυχίας της ανέρχεται στο 1%. Είναι σπάνιο, αλλά όχι απίθανο.

#12 Όταν κάνεις έρωτα, ενώ έχεις περίοδο.

HBO

Το σπέpμα μπορεί να ζήσει μέσα μας μέχρι και 5 μέρες. Αυτό σημαίνει, ότι αν κάνετε έρωτα ακόμα και στο τέλος της περιόδου, μπορεί να γίνει η σύλληψη, λέει η Μίνκιν.

#13 Αν πάρετε το χάπι της επόμενης ημέρας.

Instagram: @xavier43k

Το χάπι της επόμενης ημέρας δεν είναι απόλυτα αποτελεσματικό. Η Μίνκιν υποστηρίζει, ότι αν το χάπι παρθεί μέσα στο πρώτο εικοσιτετράωρο έχει 95% ποσοστό επιτυχίας. Ωστόσο, όσο πιο πολύ αργήσετε να το πάρετε τόσο πιο αναποτελεσματικό γίνεται.

#14 Η χρήση παλιών προφυλακτικών, ειδικά αυτών που έχουν εκτεθεί σε υψηλές ή ψυχρές θερμοκρασίες.

Instagram: @elsieandelise

Τα προφυλακτικά έχουν ημερομηνία λήξης. Η Μίνκιν υποστηρίζει, ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε ληγμένα προφυλακτικά, γιατί μειώνεται η ποιότητα του λάτεξ και χάνει την ελαστικότητά του.

#15 Όταν κάνεις έρωτα, ενώ θηλάζεις.

20th Century Fox

Σύμφωνα με την Μίνκιν, οι ορμόνες που εμπλέκονται στον θηλασμό βοηθούν στην καταστολή της ωορρηξίας, αλλά αυτό δεν σημαίνει, ότι δεν υπάρχει η πιθανότητα εγκυμοσύνης, ακόμη και αν δεν έχει ξαναέρθει η περίοδός σας αμέσως μετά τον τοκετό.

[buzzfeed] [Yale New Haven Hospital] [via]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here