10 από τα πιο παράλογα πειράματα με αποτέλεσμα υβρίδια ζώα

155

Μπορεί να έχετε ακούσει τον όρο liger. Αναφέρεται σε μια διασταύρωση ανάμεσα σε ένα λιοντάρι και μια τίγρη (lion – tiger). Με το πέρασμα του χρόνου οι επιστήμονες έχουν κάνει μερικούς από τους πιο ακραίους συνδυασμούς ζώων και δεν πρόκειται ποτέ να πιστέψετε ότι ή φαντασία τους έχει καταλήξει σε κεκλεισμένων των θυρών.

Δείτε αυτόν τον κατάλογο με τα πιο απίστευτα πειράματα ζώων που θα δείτε ποτέ.

10. Ορτύκι και κοτόπουλο

Quail And Chicken

Μερικοί επιστήμονες αποφάσισαν να ενσωματώσουν ένα κομμάτι του εγκεφάλου ενός ορτυκιού στον εγκέφαλο ενός κοτόπουλου κατά το εμβρυακό στάδιο. Το αποτέλεσμα; Όχι τόσο καλό. Αν και αυτό το ζώο είχε ικανότητες ορτυκιού, αποδείχθηκε ότι είναι βραχύβια. Αυτά τα υβρίδια πέθαιναν γρήγορα, επειδή το σώμα τους, απέρριπτε αμέσως τον ξένο ιστό.

9. Κουνέλι, πάντα και γάτα

Rabbit, Panda And Cat

Αν και δεν είναι πραγματικό η παραπάνω φωτογραφία δείχνει πως θα μπορούσε να έμοιαζε ένα υβρίδιο γάτας-κουνελιού. Σε ένα χρόνο, οι επιστήμονες αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν κύτταρα κουνελιού και να τα συγχωνεύσουν με κύτταρα πάντα. Η προσπάθεια ήταν επιτυχής.

Το δύσκολο μέρος ήρθε όταν ήταν η ώρα να μεταφέρουν αυτά τα έμβρυα πίσω σε κουνέλια, κάτι που οδήγησε σε αποτυχία. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με επιτυχία στη μήτρα μιας γάτας. Ωστόσο, η γάτα κατέληξε με πνευμονία και πέθανε.

8. Βάτραχος Και Γυρίνος

Frog And Tadpole

Κάποια στιγμή το 1979, οι επιστήμονες συνδύασαν με επιτυχία δύο έμβρυα διαφορετικού είδους βατράχων. Στα αριστερά ήταν το Ranadalmatina και δεξιά το Ranaesculenta. Η διαφορά μεταξύ αυτών των δύο βατράχων ήταν ότι αναπτύχθηκαν με διαφορετικούς ρυθμούς, αλλά το απίστευτο μέρος ήταν ότι κατάφεραν να συναντηθούν κάπου στη μέση.

Frog And Tadpole

Ωστόσο, όταν το ένα μισό έγινε βάτραχος, το άλλο μισό ήταν ακόμα ένας γυρίνος και το καθένα χρειάζεται να ζει σε διαφορετικά περιβάλλοντα όπως η γη και το νερό. Στο τέλος, αυτό αποδείχθηκε ότι είναι μοιραίο για αυτό το ζευγάρι.

7. Χελώνα και πάπια

Turtle And Duck

Έτσι θα έμοιαζε; Καλά, όχι ακριβώς. Ήταν πολύ απίθανο ότι αυτά τα δύο θα μπορούσαν να ζευγαρώσουν  αν σκεφτείτε ότι το ένα είναι αμφίβιο και το άλλο,θηλαστικό. Εδώ, οι ερευνητές αποφάσισαν να λάβουν τα κύτταρα πάπιας και να τα βάλουν σε έμβρυα χελώνας, και να λάβουν κύτταρα χελώνας και να τα βάλουν σε έμβρυα πάπιας. Το αποτέλεσμα; Εξακολουθούσαν να φαίνονται ίδια, αλλά τώρα κουβαλούσαν το ένα τα κύτταρα του άλλου.

6. Πρόβατα και Κουνέλι

Sheep and Rabbit
Στη δεκαετία του 1960, ήταν δύσκολο να μεταφέρουν τα πρόβατα γύρω, ειδικά από τη μία ήπειρο στην άλλη. Οι επιστήμονες αποφάσισαν να λάβουν τα έμβρυα προβάτων και να τα μεταφέρουν σε κουνέλια. Αφού προσγειώθηκαν, αυτά τα έμβρυα λήφθηκαν από τα έγκυα κουνέλια και μεταφέρθηκαν σε παρένθετες μητέρες πρόβατα.

5. Κοτόπουλο και ποντίκι

Chicken And Mouse
Τα ποντίκια έχουν δόντια, ενώ τα κοτόπουλα όχι. Υπάρχουν δύο είδη ιστών που χρειάζονται για να σχηματιστούν τα δόντια. Ο ιστός 1 είναι υπεύθυνος στο σήμα για την κίνηση, ενώ ο ιστός 2 στηρίζει και σχηματίζει τα δόντια. Αυτό που γίνεται πρώτο είναι ότι ο ιστός κοτόπουλου 1 και ο ιστός ποντικού 2 μεταφέρονται στα μάτια ποντικιών. Επίσης, ο ιστός ποντικού 2 προστέθηκε στα έμβρυα κοτόπουλου. Τα αποτελέσματα ήταν μια επιτυχία και αυτά τα κοτόπουλα είχαν δόντια.

4. Ibex και κατσίκα

Ibex And Goat

Ένα έμβρυο ibex συνδέθηκε με ένα αναπτυσσόμενο έμβρυο κατσίκας. Τα δίδυμα ήταν μια επιτυχία μέχρι το τελευταίο μέρος της εγκυμοσύνης, όταν η κατσίκα αναπτύχθηκε αρκετά γρήγορα, ενώ το ibex βγήκε πρόωρο.

3. Αρουραίος και ποντίκι

%image_alt%

Μια ειδική φυλή ποντικών που δεν είχαν το γονίδιο για πάγκρεας δημιουργήθηκε. Έμβρυα χρησιμοποιήθηκαν από αυτά τα ποντίκια και φυσιολογικά κύτταρα αρουραίου προστέθηκαν σε αυτά τα έμβρυα. Ήταν μια επιτυχία γιατί ένα κανονικό λειτουργικό πάγκρεας δημιουργήθηκε από τα κύτταρα του αρουραίου. Δυστυχώς, αυτά τα κύτταρα αρουραίου δημιουργούν και άλλα μέρη του σώματος.

2. Ψάρια με φυτικές ικανότητες

Fish With Plant-Like Abilities

Εκτός από τα προφανή, τα ψάρια και τα φυτά διαφοροποιούνται μεταξύ τους από την άποψη της απόκτησης των τροφίμων. Τα ψάρια πρέπει να βρουν με τα δικά τους μέσα, ενώ τα φυτά μπορούν να φτιάξουν τη δική τους τροφή μέσω της φωτοσύνθεσης και περιέχουν χλωροπλάστες.

Ένα βακτήριο που ονομάζεται Synechococcuselongatus εγχύθηκε σε γονιμοποιημένα αυγά του ψαριού ζέβρα. Ως αποτέλεσμα, ήταν σε θέση να εκτελέσει φωτοσύνθεση για 12 ημέρες. Όταν το έμβρυο άρχισε να παράγει χρωστικές δέρματος, ωστόσο, μπλόκαρε το απαιτούμενο για τη φωτοσύνθεση φως, το οποίο οδήγησε σε θάνατο.

1. Μάτια ποντικιού και μήτρα

Mouse Eyes and Uterus

Γνωρίζατε ότι τα μάτια ενός ποντικιού μπορούν να χρησιμεύσουν ως μια προσωρινή «μήτρα»; Αυτό έγινε με επιτυχία μέχρι που τα έμβρυα μεγάλωσαν και έκαναν το μάτι να σκάσει.


Πηγή / Copyright: thezoozoom.com
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: vog.gr