Φρίκη στο Χόλιγουντ: Η σκηνή του βιασμού στο «Τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι» ήταν πράγματι «βιασμός» (βίντεο)

66

Μια μεγάλη συζήτηση για τα όρια της τέχνης άνοιξε εκ νέου μία από τις πιο αμφιλεγόμενες σκηνές στην ιστορία του κινηματογράφου από το φιλμ «Το Τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι».

Τις τελευταίες μέρες, μια τηλεοπτική συνέντευξη από το 2013, κάνει το γύρο των διεθνών μίντια και του διαδικτύου, καθώς ο σκηνοθέτης Μπερνάρντο Μπερτολούτσι επιβεβαιώνει με κυνικό τρόπο πως η ηθοποιός Μαρία Σνάιντερ η οποία πέθανε ο 2011, ήταν το θύμα της «συνωμοσίας» του με τον Μάρλον Μπράντο. Η ηθοποιός δεν γνώριζε τι ακριβώς θα συνέβαινε στη σκηνή του σεξ με το βούτυρο.

Ειδικότερα, στη συνέντευξη αναφέρει πως τη σκηνή εμπνεύστηκε μαζί με τον πρωταγωνιστή εκείνο το πρωινό και από κοινού αποφάσισαν να μην πουν τίποτα στη Σνάιντερ. Ο σκηνοθέτης είπε μεταξύ άλλων πως ήθελε να αιφνιδιάσει την ηθοποιό για να πετύχει την αυθόρμητη αντίδρασή της και να την ταπεινώσει στ’ αλήθεια για να κάνει τη σκηνή πιο ρεαλιστική.

Μετά από πολλά χρόνια, ο ίδιος αναφέρει πως αισθάνεται κάπως ένοχος που δεν της το είπαν, δηλώνει όμως πως δεν μετανιώνει για τη σκηνή. Η συνέντευξη δεν είναι καινούργια και με λίγη έρευνα βρίσκει κανείς πως ο Μπερτολούτσι είχε πει περίπου τα ίδια για τη σκηνή και σε άλλες συνεντεύξεις. Ωστόσο φαίνεται πως αυτή τη φορά η ομολογία του πήρε μεγάλη δημοσιότητα.

Να σημειωθεί ότι τα σχόλια στα social media είναι χιλιάδες και οι περισσότεροι δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τις προθέσεις του σκηνοθέτη και δεν δίνουν κανένα ελαφρυντικό. Μεταξύ όσων εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για όσα έκαναν Μπερτολούτσι και Μπράντο είναι και διάσημοι ηθοποιοί. Η Jessica Chastain δήλωσε ότι «ο σκηνοθέτης σχεδίασε την επίθεση. Αισθάνομαι αηδιασμένη».

Από την πλευρά του, ο Chris Evans έγραψε ότι Μπερτολούτσι και Μπράντο θα έπρεπε να έχουν πάει στη φυλακή γι’ αυτό που έκαναν ενώ η Ava Duvernay λέει πως ως γυναίκα είναι τρομοκρατημένη, αηδιασμένη και εξοργισμένη.

Η Μαρία Σνάιντερ, που την εποχή των γυρισμάτων ήταν μόλις 19 ετών, είχε ομολογήσει αργότερα πως η ταινία ήταν μια τραυματική εμπειρία και πως ένιωσε κακοποιημένη από τον Μπράντο και πως κατά την διάρκεια της σκηνής έκλαιγε στ’ αλήθεια. Παράλληλα, σε μια συνέντευξή της, αρκετά χρόνια αργότερα, είχε πει πως η ταινία έγινε η αφορμή για την ψυχολογική κατάρρευσή της και τον εθισμό με ουσίες και εξομολογήθηκε το πόσο ταπεινωμένη είχε αισθανθεί.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, όταν η ηθοποιός είχε κάνει τις αποκαλύψεις κανείς δεν είχε δώσει σημασία στα λεγόμενά της και τώρα που η είδηση επικεντρώθηκε στον σκηνοθέτη κατάφερε να πάρει έκταση.

Αξίζει να αναφέρουμε, τέλος, ότι το «Τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι» που μέχρι πρόσφατα συγκαταλέγονταν στη λίστα με τις καλύτερες στιγμές του Μπερτολούτσι, είχε προκαλέσει μεγάλη αίσθηση μετά την πρεμιέρα και σε πολλές χώρες λογοκρίθηκε και δέχτηκε επικρίσεις.

Το συγκεκριμένο βιντεο το έχουμε αφαιρέσει από την σελίδα μας ωστόσο όσοι επιθυμούν να το δουν ας πατήσουνΕδω 

[via]

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Loading...