Το κεφάλι αυτού του νηπίου ξεκόλλησε εντελώς από το σώμα του σε...

Το κεφάλι αυτού του νηπίου ξεκόλλησε εντελώς από το σώμα του σε ένα τρομερό ατύχημα, αλλά οι γιατροί κατόρθωσαν να πετύχουν το «αδύνατο»

114

Αυτό το παιδί έχει κάνει μια ανάκαμψη – θαύμα μετά σοβαρό κάταγμα στο κεφάλι που του το προκάλεσε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα.

Ο μικρός Jaxon Taylor, ηλικίας ενός έτους, θα μπορούσε να είχε πεθάνει μετά την συντριβή.

Το 16μηνών παιδί ήταν με τη μαμά του και την 9χρονη αδελφή του Shayne όταν συγκρούστηκαν μετωπικά με άλλο όχημα στις 15 Σεπτεμβρίου.

Toddler Head Reattached

Το παιδί μεταφέρθηκε αεροπορικώς από την περιοχή της συντριβής σε ένα νοσοκομείο στη Brisbane.

Η δύναμη της σύγκρουσης ήταν τόσο έντονη που το κεφάλι του Jaxon τραβήχτηκε από το λαιμό του με αποτέλεσμα να έχει έναν εσωτερικό αποκεφαλισμό, σύμφωνα με το χειρουργό Δρ. Geoff Askin.

Ως εκ θαύματος, οι γιατροί κατάφεραν να ξαναβάλουν το κεφάλι του στη θέση του, αναφέρει το 7NewsMelbourne.

Toddler

Σε μια χειρουργική επέμβαση έξι ωρών ο Δρ. Askin και η ομάδα του τοποθέτησαν μια συσκευή  στο κρανίο του Jackson, που τον κρατούσε εντελώς ακίνητο, ενώ επανατοποθέτησαν τους σπονδύλους του, χρησιμοποιώντας ένα μικρό κομμάτι σύρμα.

Στη συνέχεια, το ιατρικό προσωπικό πήρε ένα κομμάτι του πλευρού του Jaxon για να “δέσει” τους δύο σπονδύλους μεταξύ τους.

“Πολλά παιδιά δεν θα μπορούσαν να επιβιώσουν μετά από τέτοιου είδους ζημιά, και αν τα κατάφερναν, δεν θα μπορούσαν να κινηθούν,” είπε ο Δρ. Askin.

Toddler Head Reattached

Toddler Head Reattached

Ο Δρ. Askin είπε ότι η κατάσταση του Jaxon ήταν ο χειρότερος τραυματισμός που είχε δει.

Ο Jaxon φοράει τώρα μια συσκευή που η οικογένειά του αποκαλεί «φωτοστέφανο», η οποία τον βοηθάει να κρατήσει σταθερό το σώμα του, και θα αφαιρεθεί σε οκτώ εβδομάδες.

Toddler

Μετά από αυτό, θα είναι σε θέση να ζήσει μια φυσιολογική ζωή.

Toddler Head Reattached

Η 9χρονη Shayne υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για να σταματήσει την εσωτερική αιμορραγία. Για τις επόμενες 8 εβδομάδες έπρεπε να παραμείνει στο νοσοκομείο μέχρι το σώμα της να μπορέσει να επανέλθει.

Η 30χρονη μητέρα του Jaxon, Rylea, είπε: «Ήταν ένα θαύμα».

Toddler Head Reattached

Ο μπαμπάς Andrew Taylor είπε στο 7NewsMelbourne: «Τα παιδιά μας σώθηκαν. Είμαστε πολύ ευγνώμονες γι’ αυτό.»

Η μητέρα πλέον συμμετέχει σε δράσεις και δίνει συνεντεύξεις με σκοπό να περάσει μηνύματα σωστής οδηγικής συμπεριφοράς στην Αυστραλία.

διαφορετικό