«Σύνδρομο πάντα»: Μήπως βαριέστε να κάνετε σeξ;

136

Ενα σύνδρομο που πλήττει πολλούς ανθρώπους. Είστε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι με τον αγαπημένο σας και αισθάνεστε τόσο όμορφα μαζί του που ούτε καν σκέφτεστε να κάνετε σeξ.

Όταν θεωρείτε τη σeξουαλική πράξη το πιο ασήμαντο πράγμα στο κόσμο και, μόνο με την ιδέα ότι θα κάνετε ερωτικά παιχνίδια, σας πιάνει χασμουρητό, τότε σίγουρα πάσχετε από το “σύνδρομο Πάντα”, όπως το έχουν “βαπτίσει” Γερμανοί σeξολόγοι.

 Για τα χαριτωμένα ζωάκια πάντα, το σeξ είναι τόσο βαρετό που το θεωρούν το πιο ασήμαντο πράγμα στο κόσμο. Μπορεί δηλαδή δύο πάντα να αγαπιούνται παράφορα, να δείχνουν τρυφερότητα το ένα στο άλλο, όμως, να μην μπαίνουν στον κόπο να κάνουν σeξ επί μήνες. Μπορεί δηλαδή για ένα χρόνο να μην έχουν επιδοθεί σε σeξουαλικές πράξεις και η σχέση τους να μην έχει διαταραχτεί.
 Για τους Γερμανούς επιστήμονες, το “σύνδρομο Πάντα” πλήττει πολλούς ανθρώπους γύρω μας καθώς αρκετοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι το σeξ είναι το τελευταίο πράγμα που θα σκεφθούν.

Τους αρκεί να δίνουν φιλιά στον αγαπημένο τους, να τον αγγίζουν αλλά να μην αποφασίζουν να κάνουν σeξ γιατί, πολύ απλά σκέφτονται τις αυριανές τους υποχρεώσεις, όπως, να σηκωθούν νωρίς. Υπάρχουν και αυτοί που έχουν μικρά παιδιά και το μόνο που τους περνάει από το μυαλό, είναι ο ύπνος για να ξεκουραστούν.

 Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα “Bild”, το 20% των Γερμανών έχουν μία σχέση όπου το σeξ είναι σχεδόν ανύπαρκτο. Άραγε, είναι φυσιολογικό αυτό;

Κι όμως! “Με βάση την ανθρώπινη ψυχολογία, ένα μέρος μιας σχέσης είναι η σeξουαλική ορμή, που, σε άλλους είναι πιο έντονη και σε άλλους σχεδόν ανύπαρκτη”, όπως επισημαίνει η σeξολόγος από το Μόναχο, Τίνα Βέσελ στην εφημερίδα “Bild” και προσθέτει: “Αν τα ζευγάρια δεν κάνουν σeξ και είναι χαρούμενα, γιατί να τους  πείσουμε ότι δεν είναι καλά μεταξύ τους;”.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει η ίδια, τα θεμέλια μιας σχέσης χωρίς σeξ τρίζουν. Ειδικότερα, αν συμβεί κάτι δυνατό, τότε η σχέση καταρρέει σαν τραπουλόχαρτο… “Ίσως πρέπει θα πρέπει να ανακαλέσουμε στη μνήμη μας ότι το σeξ έχει ευχάριστες ιδιότητες σε μία σχέση. Το σeξ μας φέρνει πιο κοντά, μας αναζωογονεί, μας χαλαρώνει κυρίως όταν βρισκόμαστε υπό πίεση”, τονίζει η Γερμανίδα ειδικός.