Οι δίπλες της γιαγιάς: Η πιο ιδιαίτερη και εύκολη συνταγή για το χριστουγεννιάτικο γλυκό!

23

Αν πίστευες ότι το να φτιάξεις δίπλες είναι δύσκολο έργο, σκέψου ξανά! Εδώ, θα βρεις μια εύκολη συνταγή για χριστουγεννιάτικες δίπλες μέσα στο μέλι!

Ποιος δε λατρεύει τα χριστουγεννιάτικα γλυκά; Όταν ήμουν μικρή δύο γλυκά πρωτοστατούσαν στα γούστα μου, οι δίπλες και τα μελομακάρονα! Κι ενώ μεγαλώνοντας, έμαθα να φτιάχνω μελομακάρονα το άλλο χριστουγεννιάτικο γλυκό δεν το είχα τολμήσει ποτέ.

Λίγο το ζεστό λάδι που το φοβάμαι, λίγο η δυσκολία στο τηγάνισμα τους, είχα αποφασίσει ότι αυτή η συνταγή δεν είναι για μένα. Ψάχνοντας όμως μία μέρα στο διαδίκτυο για συνταγές γλυκών, έπεσα πάνω σε αυτή την πανεύκολη παραλλαγή. Μου φάνηκε τόσο απλή που αμέσως έτρεξα στο σούπερ μάρκετ αγόρασα τα υλικά και προσπάθησα να τη φτιάξω.

Το αποτέλεσμα; Εξαιρετικό! Φαντάσου πως φαγώθηκαν την ίδια μέρα που τις έφτιαξα! Άσε που τους εντυπωσίασα όλους με τις μαγειρικές μου “ικανότητες”. Παρακάτω θα σου δείξω πως να τους κουφάνεις κι εσύ όλους με τη μαγειρική σου.

Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις είναι:

500 γρ. αλεύρι
5 αυγά
2 κουταλιές ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
2 κουταλιές της σούπας λάδι
Για το τηγάνισμα:

Μπόλικο λάδι τηγανίσματος

Για το σερβίρισμα:

Μέλι
Καρύδια
Κανέλα
Και τώρα θα σου πω πως να το κάνεις!
Σε ένα μπολ ρίξε το αλεύρι και κάνε στη μέση μια τρύπα. Εκεί θα ρίξεις τα αυγά σου, τη ζάχαρη, το λάδι και το αλάτι.

Πάρε ένα πιρουνάκι και άρχισε να ανακατεύεις με φορά από μέσα προς τα έξω. Όταν η ζύμη δεν ανακατεύεται άλλο με το με το πιρούνι, ήρθε η ώρα να ζυμώσεις.

Όσο ζυμώνεις η ζύμη θα γίνεται όλο και πιο σκληρή. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, κάνε το ζυμάρι σου ένα κύλινδρο.

Πάρε ένα μαχαιράκι και κόψε τη ζύμη σου σε 5 ίσα μέρη. Στη συνέχεια, τύλιξε το κάθε μέρος ξεχωριστά με ζελατίνη και βάλτα στο ψυγείο για 1-2 μέρες.

Όταν περάσουν οι 2 μέρες βγάλε τη ζύμη από το ψυγείο και άνοιξε το κάθε κομμάτι με πλάστη σε πολύ λεπτό φύλο, περίπου 60 εκ. x 60 εκ. . Αν έχεις το μηχάνημα που ανοίγει τη ζύμη για μακαρόνια, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις.

Κόψε τη ζύμη σε μεγάλες ορθογώνιες κάθετε λωρίδες και στη συνέχεια χαράζουμε διαγώνιες γραμμές, ώστε να έχουμε μικρά τραπέζια.

Ζέστανε το λάδι σου, αλλά όχι να κάψει. Ρίξε μέσα λίγες δίπλες για να μην κολλήσουν και τηγάνισέ τες μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Μάζεψέ τες με μια τρυπητή κουτάλια και βάλτες σε απορροφητικό χαρτί.

Όταν έρθει η ώρα να τις σερβίρεις, βάλτες σε μια ωραία πιατέλα. Ρίξε από πάνω μέλι, καρύδια και κανέλα. Είναι έτοιμες!

Tip: Η ποσότητα λαδιού που θα βάλεις στην κατσαρόλα θα είναι αρκετή, ώστε κατά το τηγάνισμα να μπορείς η ζύμη να βυθιστεί και να επανέλθει από μόνη προς τα πάνω!

[via]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Loading...