Κοριτσάκι με αυτισμό υποφέρει από διαταραχές άγχους, μέχρι που συναντά αυτή τη γάτα «θεραπευτή»

64

Από τότε που η Arabella και ο σύζυγός της ανακάλυψαν ότι η κόρη τους ήταν σοβαρά αυτιστική, ξόδεψαν χρόνια προσπαθώντας να βρουν τον καλύτερο τρόπο για να την βοηθήσουν. Ήταν μια ανηφορική μάχη. Η Iris Grace δεν μιλούσε και αρνιόταν να επικοινωνήσει με τους άλλους. Απέφευγε τα άλλα παιδιά και αρνιόταν ακόμη και να παίξει με τους γονείς της. Δεν ασχολιόταν με τον κόσμο, και απέφευγε να έχει ακόμη και οπτική επαφή με τους άλλους. Συχνά γινόταν ανήσυχη και αναστατωνόταν, ειδικά όταν βρισκόταν γύρω από ανθρώπους που δεν ήξερε.

Μια μέρα, η Arabella έκανε ένα σκαρίφημα σε ένα κομμάτι χαρτί όταν η 3χρονη Iris την πλησίασε, ενώ φαινόταν γοητευμένη από το σχέδιο. Η Arabella ενθουσιάστηκε από την απροσδόκητη σύνδεση και έγραψε την κόρη της σε μια σχολή ζωγραφικής. Όμως, παρά ένα έντονο της ενδιαφέρον για την τέχνη, η Iris παρέμεινε αποκομμένη από τον κόσμο.

20161201070532491149160310124433-07-iris

“Όταν μαθαίνεις για τον αυτισμό”, δήλωσε η Arabella σε μια συνέντευξη της, “βλέπεις πως υπάρχουν ιστορίες που αναφέρονται στα θαυμάσια αποτελέσματα που μπορεί να έχουν τα ζώα σε ένα παιδί με αυτισμό.”

Ήθελε να το δοκιμάσει, αλλά η Iris δεν ανταποκρινόταν στα άλογα. Οι σκύλοι ήταν ακόμη χειρότεροι. Η Iris μισούσε το γλείψιμο τους και τρόμαζε από τη γρήγορη κίνηση της ουράς τους. Απογοητευμένη, η Arabella σύντομα εγκατέλειψε την ιδέα αυτή.

Την ίδια εποχή περίπου, η Arabella απρόθυμα συμφώνησε να φιλοξενήσει τη γάτα του αδελφού της ενώ εκείνος θα έφευγε απ’ την πόλη για τα Χριστούγεννα. Εκείνη ανησύχησε ότι η προσωρινή φιλοξενία του γατιού στο σπίτι τους θα μπορούσε να προκαλέσει άγχος στην Iris. Βλέποντας, όμως, την Iris να δένεται με τη γάτα, εξεπλάγη, και ξεκίνησε ξανά να αναζητά το τέλειο ζώο που θα έκανε παρέα στη μικρή.

20161201070533288917iris_grace_and_her_t

Όταν έφερε στο σπίτι τη Thula, ένα χνουδωτό γατάκι Maine Coon, η Iris ανταποκρίθηκε άμεσα. Πήρε στην αγκαλιά της το γατάκι, και ξεκίνησε να χαϊδεύει το τρίχωμά του και τα μουστάκια του. Από εκείνη την ημέρα, έγιναν αχώριστοι. Παρά το γεγονός ότι δεν είναι εκπαιδευμένη, η Thula διαισθητικά ήξερα τι χρειάζεται η Iris, ακόμα και το πώς να περπατάει πάνω της για να καθίσει στην αγκαλιά της όταν η μικρή γινόταν ανήσυχη. Πολλές φορές κοιμόντουσαν στο ίδιο κρεβάτι και έπαιζαν με τα ίδια παιχνίδια. Όπου πήγαινε η Iris, η Thula ήταν εκεί. Η Iris άρχισε ακόμη να χρησιμοποιεί απλές φράσεις όπως “κάτσε, γάτα” ή “έλα εδώ γάτα.”

20161201070535157957thula-therapy-cat-au

Σε μια συνέντευξη με το CNN, η Arabella υπενθυμίζει πόσο μισούσε η Iris την αίσθηση του νερού πάνω στο δέρμα της. Το να την κάνει μπάνιο ήταν πάντα δύσκολη υπόθεση, αλλά επειδή τα Maine Coons αγαπάνε το νερό, η Thula πηδάει γρήγορα μέσα στην μπανιέρα. Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για την Iris να μάθει να ανέχεται το μπάνιο της όσο ήταν κι η Thula μέσα στο νερό.

“Η Thula αγαπούσε όλα τα πράγματα που η Iris θεωρούσε δύσκολα,” δήλωσε η Arabella. “Ήταν σαν να ήρθε ουρανόσταλτη.”

20161201070535709908thula-therapy-cat-au

Σήμερα, η Iris έχει γίνει διάσημη για τα όμορφα έργα ζωγραφικής της. Η ονειρική και ιδιότροπη τέχνη της έχει συγκριθεί με τον Μονέ, και διασημότητες όπως η Αντζελίνα Τζολί έχουν αγοράσει έργα της. Εκείνη εξακολουθεί να έχει πρόβλημα με τις κοινωνικές της δεξιότητες και η ομιλία της είναι ακόμα δύσκολη, αλλά χάρη στην Thula, έχει κάνει σημαντική βελτίωση. “Τώρα είναι μια διαφορετική ιστορία,” γράφει η Arabella στην ιστοσελίδα της. “Παίζει, επικοινωνεί και ο ύπνος της είναι πολύ καλύτερος.”

20161201070536429965160310124322-01-iris

[via]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ