Η Σκληρή Αλήθεια Πίσω από την Μεγάλη Απώλεια Κιλών. Πως Γίνεται το Ανθρώπινο Σώμα όταν Χάνει 180 Κιλά.

0
17

Ένας άντρας που ζύγιζε 323 κιλά και έχασε πάνω από το μισό σωματικό του βάρος λέει πως τώρα μοιάζει με μπαλόνι που έχει ξεφουσκώσει λόγω της χαλάρωσης του δέρματός του. Ο Paul Stevenson, 36, από το Derbyshire ελπίζει τώρα να αφαιρέσει το περιττό δέρμα με κοιλιοπλαστική. 

Όταν ήταν στα χειρότερά του, λέει πως έπαιρνε περίπου 7,000 θερμίδες τη μέρα και αρνούνταν να φύγει από το σπίτι για σχεδόν 5 χρόνια επειδή φοβόταν τι θα έλεγαν όσοι τον έβλεπαν στον δρόμο.

Πλέον ζυγίζει 143 κιλά χάρη σε επέμβαση που έκανε στο στομάχι και λόγω της υγιεινής διατροφή και άσκησης.

Ο Paul εξήγησε πώς το βάρος άρχισε να τον πνίγει πριν δύο δεκαετίες, μετά τον θάνατο της μητέρας του που του προκάλεσε κατάθλιψη και κρίσεις πανικού όποτε έβγαινε από το σπίτι.

Κατάλαβε όμως πως έπρεπε να κάνει μία αλλαγή όταν τον επισκέφτηκε ένας γιατρός πριν δύο χρόνια και του είπε πως θα πεθάνει αν δεν κάνει κάτι.

“Ήμουν κλειδωμένος στο σπίτι μου για πέντε χρόνια. Πάθαινα κρίση πανικού κάθε φορά που άνοιγα την πόρτα και κάθε μέρα που περνούσε ένιωθα περισσότερο αποκομμένος από την κοινωνία. Μόνο και μόνο η σκέψη του να φύγω από το σπίτι με έκανε να τρέμω από φόβο.”

Λέει πως έτρωγε ακραίες ποσότητες φαγητού κάθε μέρα και έπινε πολλά αναψυκτικά ενώ δεν γυμναζόταν καθόλου.

Μετά τα λόγια του γιατρού όμως, ήρθε σε επαφή με έναν ψυχολόγο που κατάφερε να τον πείσει να αλλάξει διατροφή και να προσπαθήσει να χάσει βάρος. Ο Paul τώρα προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα για να αφαιρέσει το επιπλέον δέρμα που όπως λέει τον κάνει να μοιάζει με “ξεφουσκωμένο μπαλόνι.”

Το μέγεθός του είχε προκαλέσει πολλά προβλήματα υγείας, κουραζόταν πολύ εύκολα και πάθαινε συχνά μολύνσεις στο δέρμα. Έκανε ελάχιστες κινήσεις και χρειαζόταν βοήθεια για να σηκωθεί και να ντυθεί.

Ο Paul έφυγε από το σπίτι του για πρώτη φορά πέρυσι όταν πήγε να κάνει την επέμβαση στο στομάχι και σοκαρίστηκε όταν είδε πόσο είχε αλλάξει η πόλη του τα τελευταία πέντε χρόνια.

Μετά από 4 εβδομάδες στο νοσοκομείο που έκανε μία διατροφή 800 θερμίδων, οι χειρούργοι μπορούσαν επιτέλους να τον χειρουργήσουν. Η ζωή του άλλαξε δραστικά από τότε και ξεκίνησε να κάνει και γυμναστική.

Είπε: “Προσπαθούσα να θυμάμαι πως οι άνθρωποι θα κοιτάνε, θα δείχνουν και θα λένε πράγματα αλλά στην πραγματικότητα τίποτα από αυτά δεν έχει σημασία και δεν είναι σημαντικό τι σκέφτονται.”

“Πλέον δεν αγχώνομαι όταν θέλω να βγω.”

Ο Paul έχει κάνει και έναν λογαριασμό στο GoFundMe για να βρει τα χρήματα για να κάνει την αφαίρεση του περιττού δέρματος.

Credit: dailymail.co.uk

via

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here