Η ομορφιά… δεν πουλάει! Αυτός είναι ο τύπος άνδρα με τη μεγαλύτερη επιτυχία στις γυναίκες

97

Μπορεί οι περισσότεροι άνδρες να πιστεύουν πως με το άψογο δέρμα, τα σαρκώδη χείλη και τους κοιλιακούς θα κάνουν τις γυναίκες να… τρέχουν από πίσω τους, όπως αποδεικνύεται, όμως, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική.

Πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Psychological Science, στην οποία συμμετείχαν 130 γυναίκες και 96 άνδρες, απέδειξε πως ένας λιγότερο όμορφος άνδρας, είναι δυνατό να έχει μεγαλύτερη επιτυχία στις γυναίκες από κάποιον άλλο εμφανώς πιο «δυνατό» σε εξωτερική εμφάνιση, αρκεί να έχει ένα βασικά χαρακτηριστικό: Να πιστεύει πως είναι πολύ πιο εpωτεύσιμος από ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Με άλλα λόγια, να έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του.

 Οι γυναίκες που έλαβαν μέρος στην εν λόγω έρευνα, μίλησαν με καθέναν από τους άνδρες για 3 μόλις λεπτά. Η γνώμη που σχημάτισαν γι’ αυτούς, σχετίζεται άμεσα με τον τρόπο που εκείνοι «πλάσαραν» τον εαυτό τους, καθιστώντας σαφές πως όσο μεγαλύτερη εμπιστοσύνη έχει ένα αρσενικό στον εαυτό του και όσο πιο «γήινο» και ευγενικό παρουσιάζεται, τόσο πιο γοητευτικό φαντάζει στα μάτια των γυναικών.
six

Η ίδια μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι άνδρες με ωραία εμφάνιση μεν, χαμηλή αυτοπεποίθηση δε, έχουν μεγαλύτερη τάση στην aπιστία, ενώ όσοι δε δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην εξωτερική τους εμφάνιση, κάνουν παιδιά πολύ σίγουρα για τον εαυτό τους.

Συμπερασματικά λοιπόν, το κλειδί στην επιτυχία είναι ένα: Να πιστεύεις πολύ στον εαυτό σου χωρίς να αγγίζεις τα όρια του… φαντασμένου.

Κάπως έτσι, ο μύθος του six-pack καταρρίπτεται και καθίσταται σαφές πως οι επιτυχία στις γυναίκες ουδεμία σχέση έχει με τα στερεότυπα και τα κλασικά πρότυπα ομορφιάς.

Μήπως να αναθεωρήσεις κι εσύ;
source