Γάλα κατσαρίδας: Δεν το περιμένατε αλλά είναι γεγονός!

111

Μπορεί να έχετε ακούσει για τον καφέ Kopi luwak που είναι μείγμα από αφοδευμένους κόκκους καφέ από την ασιατική γάτα civet, ή την τρέχουσα τάση του εμπλουτισμού της γεύσης των τροφίμων με την προσθήκη πλακούντα!

Αν αυτά ακούγονται αηδιαστικά για εσάς, τότε μπορεί να δυσκολευτείτε με την ιδέα του γάλατος κατσαρίδας.

Cockroach milk

Το γάλα κατσαρίδας μπορεί να είναι το πιο τρελό πράγμα που θα ακούσετε φέτος, αλλά αυτό δεν το κάνει λιγότερο σημαντικό. Φαίνεται πως οι κατσαρίδες Pacific Beetle θρέφουν τα μωρά τους με μια φόρμουλα που είναι πλούσια σε ζάχαρη, λίπος και πρωτεΐνες. Η φόρμουλα αυτή σχηματίζει κρυστάλλους πρωτεΐνης στο στομάχι του μωρού της κατσαρίδας.

Δείτε το βίντεο εδώ:

Ενώ λέγεται γάλα κατσαρίδας, δεν είναι ακριβώς όμοιο με το είδος του γάλακτος που έχουμε συνηθίσει να πίνουμε. Το υγρό που συλλέγεται από τις κατσαρίδες μπορεί στην πραγματικότητα να θεωρηθεί μια ολοκληρωμένη τροφή, έχει τα απαραίτητα αμινοξέα, λιπίδια, πρωτεΐνες, και ζάχαρη όπως το φαγητό. Ως εκ τούτου, έχει 3 φορές την ενέργεια που δίνεται από το βουβαλίσιο γάλα και 4 φορές την ενέργεια που δίνεται από το αγελαδινό γάλα.

Πως στο καλό παίρνεις γάλα από μια κατσαρίδα;

Η διαδικασία είναι πολύπλοκη, και κυρίως περιλαμβάνει την εξαγωγή των κρυστάλλων από το έντερο των εμβρύων της κατσαρίδας. Οι επιστήμονες συνεχίζουν να μελετούν για το πώς να κάνουν τη διαδικασία πιο γρήγορα, έτσι ώστε να μπορούν να παράγουν μαζικά το γάλα κατσαρίδας.

Είναι το γάλα κατσαρίδας αηδιαστικό; Σίγουρα, ναι. Είναι υγιές; Ακόμη περισσότερο. Αν και ακόμα δεν έχουν βρει έναν τρόπο για τη μαζική παραγωγή του, ίσως να θέλετε να πάρετε την ευκαιρία για να προετοιμαστείτε πλήρως για την κυκλοφορία του στην αγορά.


Πηγή / Copyright: thezoozoom.com
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: vog.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Loading...